Auto godine 2014 je Peugeot 308!

Novi Peugeot 308, predstavljen na međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu 2013. je u mnogim elementima revolucionaran Peugeotov model.

Novi model osjetno je niži, kraći, ali širi od prethodnika. Proporcije i oblik su pomno osmišljeni kako bi smanjeni automobil imao jednak ili veći komfor za putnike, uz povečan prtljažni prostor.

Zahvaljujući novoj platformi, novi 308 je 140 kg lakši i uz nove, učinkovitije motore te nizak otpor zraka, postiže niske emisije CO2, odnosno nisku potrošnju goriva. Na tržištu je izvedba s emisijom CO2 od 95 g/km, a na proljeće dolazi inačica s 85 g/km.

Ovo je prvi automobil u tržišnom C segmentu koji u serijskom paketu opreme nudi potpuno LED prednja svjetla, a dizajn unutrašnjosti je u potpunosti primjeren 21. stoljeću. To je nastavak jednog novog pristupa arhitekture interijera, prvi puta primjenjenog u modelu 208. Kolo upravljača smanjenih dimenzija omogućuje jednak komfor vozačkog prostora u manjem vozilu i smještaj instrument ploče iznad, tik ispod vjetrobranskog stakla. Dodirnim zaslonom upravlja se gotovo svime, od klima uređaja, do navigacije pa je anulirana potreba za dodatnim, uobičajenim tipkama u vozilu.
Novi Peugeot je model koji ne slijedi, već nameće standarde, kako dizajnerske, tako tehnološke. Kada svemu ovome dodamo umjerenu cijenu, sve je u potpunosti jasno.