Renault Twingo

Malen izvana, velik iznutra, praktičan, okretan, štedljivi izvrsno snalazi u gradskim gužvama – to je novi Renault Twingo.

Renault-Twingo_2015_800x600_wallpaper_2d


 

Treća generacija Twinga imamotor na stražnjoj osovini što znači i potpuno rasterećene prednje kotače te povoljniji raspored mase po osovinama. U prijevodu – kut zakretanja kotača iznosi čak 45 stupnjeva pa je Twingu za potpunu promjenu smjera iz jednog pokušaja dovoljna prometnica od osam metara širine. Samo zato što je malen ne znači i da je zakinut za opremu. Sve je tu, od LED dnevnih svjetala koja dolaze serijski, do kožnih i grijanih sjedala, platnenog krova, kamere za vožnju unatrag i senzora za parkiranje te brojnih mogućnosti personalizacije eksterijera i interijera raznobojnim umecima i naljepnicama.Opremljen je i sustavom za nadzor guma koji vas upozorava na probušenu gumu ili pad tlaka u gumama.

Renault-Twingo_2015_800x600_wallpaper_38

 

U ponudi nove generacije Renault Twinga nalaze se tri paketa opreme (Authentique, Expression i Dynamique), a pokreću ga dva 3-cilindrična benzinska motora. Osnovna izvedba s obujmom od 999 cm3 razvija 71 KS, troši  4,5 litara goriva na 100 km te je dostupna s ili bez sustava Start & Stop, dok snažniji motor obujma od 898 cm3 razvija 90 KS i troši 4,3 litre goriva na 100 km.